ΤΟ SAVOIR-FAIRE ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ

Ο κλασικός τρόπος κατανάλωσης του τσίπουρου είναι με την προσθήκη δροσερού νερού και λίγου πάγου, συνοδεία απολαυστικών μεσογειακών μεζέδων. Ένας πιο «γευσιγνωστικός» τρόπος, που επιτρέπει να απολαύσουμε καλύτερα τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά του  τσίπουρου και ιδιαίτερα αυτού χωρίς γλυκάνισο, είναι να καταναλωθεί δροσερό, σε θερμοκρασία 8-10ºC χωρίς την προσθήκη νερού η πάγου.

Το τσίπουρο δεν επιβάλλει dress code ούτε περιορισμούς στους κώδικες συμπεριφοράς του. Γι’ αυτό και μπορεί να συνοδεύσει ποικιλία πιάτων, σε διάφορες κοινωνικές περιστάσεις, με διάθεση για εξερεύνηση. Μεζέδες κρεάτων, θαλασσινών και μεσογειακά λαχανικά αλλά και πιάτα εξωτικών κουζινών αποτελούν ιδανικά παντρέματα.

Το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο είναι ιδανική βάση για cocktails με μεσογειακά αρώματα.

Για αυτούς που προτιμούν το παλαιωμένο τσίπουρο, τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά αναδεικνύονται πιο έντονα σε θερμοκρασία 17ºC.  Απολαμβάνεται με τη συνοδεία ξηρών  καρπών, αποξηραμένων  φρούτων, μαύρης  σοκολάτας ή με ένα καλής ποιότητας πούρο.   

Με ή χωρίς αρωματικά, με ή συνοδεία φαγητού,  το τσίπουρο είναι ποτό της παρέας. Είναι το ποτό που σε κάνει να μοιράζεσαι γεύσεις, αρώματα και συναισθήματα.